God mandag alle sammen. Nå er sommerferien over på ordentlig, Jørgen er tilbake på jobb og vi som er igjen her hjemme savnet han allerede før han gikk ut døra i dag tidlig. Litt ny døgnrytme gjør at Frank Victor er lys våken og kjempe glad kl. 5 halv 6 om morningen, heldigvis er han trøtt igjen kl. 7 og da sover han i to timer og da gjør jeg det også.
Tenker bare å begynne uken med litt babymat ettersom vi nå har begynt å prøve oss litt der i gården.
De første smakene: Eple og Aprikos
Tidligere i år kjøpte Jørgen både vakumpakker og sous vide-maskin. Så nå har det blitt babymat sous vide-style og det fungerte kjempe fint. Det som er fint med sous vide er at man slipper å tilsette ekstra vann når man koker fruken og man bevarer mer smak og næring. I tillegg kunne jeg gjøre andre ting mens frukten kokte.
1. Jeg brukte en pakke (250g) tørket aprikos, som jeg la i vann (2,5 dl) over natten.
2. Eplene (to stk.) ble skrelt og delt i båter.
3. Deretter ble frukten vakumpakket i hver sin pose uten å tilsette noe ekstra.
4. Slik så begge pakkene ut klare til “koking”.
5. Begge pakkene i sous vide´n, Eplene fløt opp så de fikk en skål oppå seg for å holdes under vann.
6. 85C og 30 minutter senere så frukten slik ut
7. … og da var de klare for stavmikseren.
8. Jeg fikk fylt opp ett isbitbrett (minus en rute) med eplene og så ble det aprikosmos oppi resten.