Babymat – Sous vide

God mandag alle sammen. Nå er sommerferien over på ordentlig, Jørgen er tilbake på jobb og vi som er igjen her hjemme savnet han allerede før han gikk ut døra i dag tidlig. Litt ny døgnrytme gjør at Frank Victor er lys våken og kjempe glad kl. 5 halv 6 om morningen, heldigvis er han trøtt igjen kl. 7 og da sover han i to timer og da gjør jeg det også.

Tenker bare å begynne uken med litt babymat ettersom vi nå har begynt å prøve oss litt der i gården.


 

De første smakene: Eple og Aprikos

Tidligere i år kjøpte Jørgen både vakumpakker og sous vide-maskin.  Så nå har det blitt babymat sous vide-style og det fungerte kjempe fint. Det som er fint med sous vide er at man slipper å tilsette ekstra vann når man koker fruken og man bevarer mer smak og næring. I tillegg kunne jeg gjøre andre ting mens frukten kokte.

1. Jeg brukte en pakke (250g) tørket aprikos, som jeg la i vann (2,5 dl) over natten.
2. Eplene (to stk.) ble skrelt og delt i båter.
3. Deretter ble frukten vakumpakket i hver sin pose uten å tilsette noe ekstra.
4. Slik så begge pakkene ut klare til “koking”.

IMG_0001_2

5. Begge pakkene i sous vide´n, Eplene fløt opp så de fikk en skål oppå seg for å holdes under vann.
6. 85C og 30 minutter senere så frukten slik ut
7. … og da var de klare for stavmikseren.
8. Jeg fikk fylt opp ett isbitbrett (minus en rute) med eplene og så ble det aprikosmos oppi resten.

IMG_0002_2
Bare ett problem, jeg trenger flere isbitbrett… ! 😀IMG_0004