Svangerskapet hittil…

I dag er jeg i uke 30 (29+0) og nå er magen virkelig her og den vokser stadig. Tenk at det bare er ca 10 uker igjen!! Formen er veldig bra nå, jeg har begynt å svømme to ganger i uka for å få meg litt trening før fødselen. Hadde hele tiden en plan med å begynne å trene etter sommeren og da jeg fant ut at jeg var gravid så jeg på det som enda en motivasjon til komme meg i form. Planen gikk fort i vasken da kvalmen, spesielt morgenkvalmen, snek seg på i løpen av de første ukene.

Kvalmen ga seg heldigvis rundt uke 16-17. det passet veldig fint med tanke på at det var like før vi overtok leiligheten.  4. november var vi på føste ultralyd (uke 18), den hadde vi gledet oss veldig til. Det var en helt ubeskrivelig følelse å se liv, se at det var en liten kropp som rørte på seg. Vi fikk også vite kjønn, det hadde jeg en plan om å holde hemmelig for alle andre enn meg og Jørgen, men jeg var jo helt i ekstase etter ultralyden så slik ble det ikke.
Vi ble også rekvirert videre til ekstra ultralyd på Rikshospitaet for å ta en ekstra titt på hjertet til babyen. Ikke fordi de så noe galt på den første ultralyden, men fordi jeg har en lillebror som døde av en medfødt hjertefeil da han var 12 år gammel. Det var veldig betryggende for oss og kjenne at slike ting ble tatt på alvor. På rikshospitalet undersøkte de og målte div. frekvenser og blodgjennomstømninger i hjertet og hovedpulsårene rundt hjertet. Helt ufattelig at man i dag kan undersøke slikt på et foster i uke 18!!

Føste ultralyd, uke18
Føste ultralyd, uke18

I uke 32 skal vi på ny ultralyd for å sjekke at morkaka har flyttet seg oppover og bort fra åpningen. Hvis den ikke har flyttet på seg kan jeg nemlig risikere å måtte ta keisersnitt og det håper jeg at jeg slipper.

Totalt har jeg nå lagt på meg 5,5kg fra det jeg veide før jeg ble gravid, men de første 12 ukene gikk jeg ned 3kg før vekten begynte å peke oppover. Blir spennende å se hva som blir maksvekten mot slutten. 😛

På fredag var vi  på svangerskapskontroll, nøyaktig en måned siden sist, og på grafen hadde magen jammen vokst mye der også.  Jeg føler meg jo kjempe gravid allerede, men som grafen sier så skal jeg nok bli en del større etterhvert… :o)

IMG_1296

 

Leave a Reply