Vintage babyklær…

Nå begynner ting å være veldig klart her hjemme til at knerten kan komme. Klær og kluter er vasket og strøket og stelleveska er pakket klar til å bli tatt med på sykehuset med de tingene vi vil ha med til babyen der.
Mye av klærne har vi arvet eller fått. Vi var hos broren til Jørgen tidligere i år og plukket med oss arveklær etter de to niesene våre, det som ikke var rosa vel å merke, det gav oss en bra base å gå ut i fra. Vi har også fått noe klær fra ivrige bestemødre og blivende tanter i tillegg til det lille vi har kjøpt selv. Vi har hele tiden vært veldig sparsommelig på hva vi skulle kjøper inn av klær til babyen, både fordi vi visste at venner og familie kom til å ville gi noe klær, men også fordi man ikke vet hvor lenge ting kommer til å passe og da er det jo så kjedelig å sitte igjen med masse fint som man ikke får brukt.

Men noe av babytøyet vi har fått har litt mer nostalgisk verdi enn alt annet. Disse buksene er nå snart 30år gamle og ble brukt av Jørgen når han var liten. Jeg synes det er helt fantastisk at de har blitt tatt vare på slik at vi nå kan gjenbruke dem på vår lille knert.IMG_1330
Fra min side av familien har vi fått låne denne hvite sparkebuksa. Denne har blitt brukt bare fem ganger tidligere. Føste gangen den ble brukt var i 1985, da var det min storebror som hadde den på seg når han dro hjem fra sykehuset. Jeg brukte den i 1986 og senere ble den brukt i 93, 95 og 99 på mine småsøsken. Og nå i år skal den igjen bli brukt som hjemreiebukse til nok en Ingebrigtsen baby. Jeg har veldig sansen for slike tradisjoner og det er så koselig å tenke på at alle oss fem søsken har passet ned i samme buksa. 🙂IMG_1494

Leave a Reply