Oppussing: Kjøkken

Startet jo i grunn denne bloggen for å vise fremdriften i oppussingen som vi holdt på med i vinter, men med oss begge i full jobb og jeg gravid så ble det lite tid til blogging i tillegg. Jeg startet også bloggen på et tidspunkt hvor vi innså at vi ikke ble ferdig til jul og oppussingen måtte fortsette litt utover nyåret.

Det beste med å pusse opp er at man kan få det akkurat slik man vil og det er ekstra moro når man også gjør det selv. Vi hadde masse god hjelp i familiene våre og vi hadde ikke klart alt dette uten dem.

Da vi overtok 1. november i fjor hadde vi nøyaktig 14 dager overlapp før vi måtte ut av den gamle leiligheten og i løpet av disse dagene skulle leiligheten være innflyttningsklar. Det var hvertfall planen. Til tross for en alt for kort tidsplan hadde vi forberedt oss godt. Både kjøkken, hvitevarer og parkett var enten kjøpt eller bestilt før overtakelse, det samme var alt av maling.

Må jo ha med et bilde av hvordan det så ut før, det gamle kjøkkenet gav vi bort mot demontering og henting på finn. Han som kom å hentet det tok til og med med seg den rosemalte porselen lampen og et par andre ting fra de andre rommene som vi allikevel skulle kaste.

IMG_0006  IMG_1115 IMG_1118
Vi rev veggen mellom stua og kjøkkenet for å få en større romfølelse og vi har begge ønsket oss en stor kjøkkenøy og da måtte veggen bort. På kjøkkenet var det gammelt korkgulv, vi hadde egentlig tenkt å legge den nye parketten rett oppå korken, men etter å ha fjernet den gamle parketten på stuen, oppgaget vi at det ble 1cm høydeforskjell og da måtte korken bort. For dere som ikke har prøvd å fjerne korkgulv tidligere, det er noe ordentlig herk! Er man heldig klarer man å løsne et par store flak, men for det meste må man pirke cm for cm.

IMG_1142 IMG_1144
Etter at den nye parketten var lagt i stue og kjøkken, begynte vi å montere kjøkken. Kjøkkenet måtte nemlig på plass i løpet av dag 9 og 10 for å gjøre plass til flyttelasset. Tirsdag 12. nov. sov vi første natten i den nye leiligheten og hadde da to dager på å vaske ut den gamle leiligheten før de nye eierne overtok den 15.nov. Selv om vi var langt fra ferdig, var det en utrolig lettelse å bare ha en leilighet å tenke på.

En ting vi ikke hadde bestilt før vi startet oppussingen, var benkeplaten til kjøkkenet. Vi turte nemlig ikke bestille den uten å ha 100% nøyaktige mål og det fikk vi jo ikke før overtagelsen. Resten av kjøkkenet bestilte vi faktisk bare etter mål som vi tok på slump under visning 😛
Visning tips #1: Ta alltid med talmeter/målebånd!!
At vi ikke ble ferdig meg kjøkkenet før jul var fordi benkeplaten måtte spesialbestilles så den kom ikke før litt over en uke før jul og da var det julegaver som sto på planen.

IMG_1207
26.desember, andre juledag, kom det aller siste på plass, vann og oppvaskmaskin ble koblet til og vi kunne endelig ta i bruk kjøkkenet. Etter nyttår ble det ikke gjort noe mer på kjøkkenet helt frem til nå i sommer hvor splashbacks endelig kom på plass. I skrivende stund driver Jørgen å monterer lys i glasskapene så nå kommer det også på plass! 😀
IMG_4136