Kjøkkendetaljer

Kjøkkenet vårt er ikke mer spesielt enn at det er et IKEA-metod kjøkken, men jeg har lyst til å vise dere et par detaljer fra kjøkkenet vårt som vi føler har gjort kjøkketet litt ekstra spesielt og praktisk for oss.

Fargevalg: Jeg er ikke den som kan sitte i evigheter å studere en hel skala av fargenyanser for å finne hvilke farger som passer best og som harmoniserer med hverandre. Mitt tips er derfor å la ekspertene gjøre jobben, finn et ferdig sammensatt fargekart. Vi valgte å gå for Lady Pure Coulor // Travel in style, i dette fargekartet fant vi farger vi begge likte veldig godt og noen av fargene hadde vi litt av allerede, for eks. den brune sofaen vår. Kjøkkenet fikk den litt spesielle gule/grønne sennepsfargen som så fint heter Mexico. Hvorfor det ble nettopp denne fargen på kjøkkenet tror jeg rett og slett var fordi vi begge tenker på god spicy mat når vi hører Mexico 😛

Ekstra fryser: Siden vi bor i en leilighet og ikke et hus, har vi ikke en ekstra bod eller kjeller hvor man blant annet kan ha en ekstra fryser. Vi valgte derfor bort det ene skapet i øya slik at vi fikk plass til en fryser. Dette tror jeg er noe av det lureste vi gjorde. Hvor ofte står man ikke der og skulle bare hatt bitte litt ekstra plass i frysern?

IMG_4148

Et sted å gjemme symaskinen: Da kjøkkenøya var nesten ferdig montert fant vi ut at vi måtte jo bruke tomrommet til noe. Jørgen var raskt ute med å foreslå barskap, men jeg var gravid og hadde nettopp fått symaskin og med argumentet om at dersom jeg skulle bruke symaskinen så måtte den den være lett tilgjengelig så vant jeg lett.

IMG_4144 IMG_4146

Skuff i skuff: Til slutt en liten løsning som vi ikke har funnet på selv. Vi benyttet oss også av Ikea sin løsning hvor man kan ha en skuff inni skuffen. Det er egentlig litt upraktisk, men på den måten fikk vi en litt ryddigere front ut mot stua, uten alt for mange håndtak. På skuffene under benken valgte vi bort håndtak for å slippe å slå leggen borti dem når man sitter der, så på de skuffene har sånn dytte-på-for-å-åpne ting.

IMG_4149

Leave a Reply