Julaften pluss litt til…

Da er andre juledag straks over… I dag har vi slappet av her hjemme bare oss tre, det er godt med en liten dag uten planer midt oppi alle juleselskapene. Da får man også litt tid til å prøve ut noen av julegavene man fikk. Vi startet julefeiringen allerede på bitte lille julaften med førjulsmiddag hos Jørgens foreldre.


Julaften ble feiret hjemme hos min familie i Sarpsborg. Vi dro tidlig på formiddagen og plukket opp farmor i Moss på veien, vi fikk også tid til en tur innom graven til lillebror, det hører liksom med på julaften.

Det tok ikke lange tiden fra vi kom til Frank Victor hadde tatt tak i sin første julekule, heldigvis så var det ingen knuselig julepynt på treet i år. Han syntes det var så mye spennede overalt og det var veldig greit at vi var mange voksne som hele tiden passet på. Jeg tror han fikk pakket opp tre eller fire pakker helt selv. Pakken fra Onkel Arnt var nok den han lekte lengst med, det var en liten eske med duplo, vi åpnet ikke esken for å unngå smådelene, men den esken altså, så fin lyd den lager når man rister på den!!
IMG_4623
Pappa og Wenche er så fantastisk flinke til å lage mat og de er heller ikke redde for å lage hele tre retter på julaften. Nå mener ikke jeg tre retter som i “forrett, hovedrett, dessert”, nei, de lager nemlig både pinnekjøtt, ribbe m/medisterkaker og glutenrull(vegetarisk stek). Noe av tilbehøret er jo det samme til alle de tre rettene for eks. poteter og grønsaker, men de lager tre forskjellige sauser, helt utrolig! Den dagen jeg får til det samme… da… *drømmer*
IMG_4552
Man blir jo litt sliten på julaften, spesielt hvis man ikke har vært med på dette før. Da er det ekstra godt å kose litt med mamman sin i sofaen før man går løs på flere pakker.IMG_4607
Vi skulle hjem igjen til Bærum på kvelden og siden tiden går så alt for fort når man har det gøy, måtte vi plutselig pakke sammen og dra. Familien min som tidligere holdt på med pakkeåpningen til klokken tre om natten, og nå var vi ferdige og satt i bilen når klokken var halv ti. Hva skjedde? Jo, man var blitt småbarnsforeldre.


Første juledag ble i god tradisjon feiret med julejunsj hos onkelen og tanten til Jørgen på Majorstua. Og med ti minusgrader og sol var det helt perfekt å prøve ut den fine lua jeg fikk av Frank Victor. 🙂IMG_4683

 

Leave a Reply